Nyárköszöntő Koncertek

A Chemical Singers énekegyüttes idén nyáron is megtartja a már hagyományossá vált nyári koncertjét a Természettudományi Kutatóközpontban, ami egyben egy koncertsorozat első állomása, melyet még egy budapesti és három pécsi helyszín követ. A budapesti koncerteken énekes és hangszeres vendég művészek is közreműködnek, még különlegesebbé és izgalmasabbá téve a zenei élményt. A koncerteket a tőlünk már megszokott zenei sokszínűség jellemzi, merítve különböző korokból, stílusokból, műfajokból, nem fukarkodva a zenei csemegékkel sem.

Az idén 20 éves fennállását ünneplő együttes zenei válogatásában szerepelni fognak régen előadott darabok és a legfrissebb repertoárból valók egyaránt.

Felcsendül Tomás Luis da Victoria és John Dowland reneszánsz mesterek egy-egy műve éppúgy, mint napjainkban komponált egyházzenei alkotások (Pejtsik Péter, John Leavitt, Gunnar Eriksson művei). Dél-Amerikai hangulatot varázsol Ariel Ramirez Missa Criolla művének két tétele, a Sanctus és Agnus Dei. A latin zene és ritmus jegyében fog elhangzani Antonio Carlos Jobim dala is, az Aqua de beber, egy bossa nova sztenderd. Természetesen nem maradhat el magyar virtust képviselő népdalfeldolgozás sem, melyet idén Bárdos Lajos remekműve a ‘Szól a doromb’ fog képviselni. A populáris zene kedvelőire is gondoltunk, hiszen a bossa nova mellett két népszerű ABBA sláger feldolgozása is elhangzik a koncerteken. De hogy a közönségünknek is adjunk feladatot és bevonjuk a zenélésbe, könnyen megtanulható, ám nagyon jól hangzó dalokat fogunk megtanítani és együtt elénekelni.

A koncerteket hangszeres zenék fogják színesíteni ez alkalommal is, valamint olyan előadók teszik különlegessé az alkalmakat, mint Sebestyén Márta, Andrejszki Judit, valamint Horváti Kata és a Kosbor Együttes.

Fellépő művészeink, közreműködőink:

  • Sebestyén Márta (Unesco Artist for Peace)
  • Andrejszki Judit (Liszt Ferenc-díjas előadóművész)
  • Horváti Kata és a Kosbor Együttes
  • Molnár Andrea (blockflöte)
  • Ouanphanivanh-Kiss Noémi Kensy (hegedű)
  • Szabó Zsolt (viola da gamba)
  • Csörsz Rumen István (lant, charango)
  • Laczkó-Pető Balázs (ütőhangszerek)
  • Szakács Zoltán (zongora)

2023. június 19. hétfő 17.00

Helyszín: TTK előadóterem (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)


2023. június 20. Kedd 17.00

Helyszín: Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (1135 Budapest, Szabolcs u. 33-35. ‚C’ épület).


2023. június 22. csütörtök 18.00

Helyszín: Lyceum templom (7621 Pécs, Király u. 44/a.)

2023. június 23. péntek 18.00

Helyszín: Árpád-kori Keresztelő Szent János-templom (7673 Cserkút, Alkotmány u. 1.)

2023. június 24. szombat 17.00

Helyszín: Sarlós Boldogasszony-templom (7304 Mánfa, Kaposvári út)